Wilt u alleen onderdelen zien voor uw auto?
of Selecteer een auto

Cardanas / Tussenas

Goedkoop en gemakkelijk een cardanas kopen in de webshop van Porza.nl. Wij leveren uw bestelling af in Nederland en België. Een cardanas wordt gebruikt als koppeling van de versnellingsbak met het differentieel en is een belangrijk onderdeel van de auto.

  • Cardanas wordt binnen 2 dagen geleverd
  • Verschillende cardanassen/tussenassen beschikbaar voor alle automerken en auto types.
  • Bestelling boven de 200 euro: gratis verzending
  • U kunt uw cardanas binnen 14 dagen omruilen

Cardanas kopen

Vind een geschikte cardanas voor ieder automerk en model

Bij Porza.nl vindt u voor elk merk en type auto een geschikte cardanas. Bekijk hieronder een overzicht van alle merken waarvoor wij een cardanas beschikbaar hebben.

Wat is een cardanas?

Een cardanas, ook wel tussenas genoemd, heeft als functie om twee andere assen met elkaar te verbinden. Dit gaat om twee assen die niet op één lijn liggen of die al ronddraaiend van plaats veranderen. De cardanas wordt voornamelijk toegepast als koppeling van de versnellingsbak van de auto met het differentieel. De cardanas komt voor bij voertuigen met een vierwielaandrijving en achterwielaandrijving. De as is meestal onder de auto geplaatst, in het midden en boven de uitlaat, en is van voor naar achteren gemonteerd. De cardanas kan ook naast de uitlaat of meer vooraan de auto zijn gesitueerd.

Hoe herken ik een versleten cardanas?

Een versleten cardanas herkent u aan een knarsend geluid wanneer u optrekt of wanneer u een bocht neemt. Ook kunt u aan de lagers van de cardanas zien wanneer deze versleten is. Door het lager los te halen en te controleren of er veel speling is, weet u gauw genoeg of de cardanas nog goed werkt. Als de as veel ruimte heeft, is de cardanas toe aan vervanging.

Vervang een versleten cardanas zo snel mogelijk om verdere schade aan versnellingsbak of aandrijving te voorkomen.

Binnen 48 uur uw bestelling in huis

Bestel vandaag nog uw nieuwe cardanas en ontvang uw bestelling binnen 48 uur. In onze webshop vindt u scherp geprijsde cardanassen van hoge kwaliteit van merken zoals OEM origineel en Porza Exhaust. Bij het aanschaffen van een cardanas staat betrouwbaarheid voorop. Bij Porza weet u dat u altijd een tussenas koopt van de juiste kwaliteit.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met onze klantenservice via 085 401 1901 of vul het contactformulier in.